Sisään pienellä pääomalla
Uudisasunnon velaton hinta koostuu myyntihinnasta ja yhtiölainaosuudesta. Lähtökohtaisesti asuntolaina neuvotellaan pankin kanssa koko velattomalle hinnalle. Mikäli sinulla on oma rahoitus valmiina myyntihinnalle, halutessasi voit maksaa kaupanteossa vain myyntihinnan ja taloyhtiön valmistuttua lyhentää kuukausittain yhtiölainaa. Uudisasuntoon voit siis päästä kiinni myös pienellä pääomalla. Myöhemmin se on kevyempi myydä eteenpäin.
Vakuudet kuntoon
Ensiasunnon ostajaa mietityttävät usein vakuudet, joita pankki tarvitsee asuntolainalle. Voit saada valtiontakausta lainalle, joka on enintään 85 % asunto-osakkeen kustannuksista. Jos olet ASP-säästäjä, tarvitset vain 5 % omistukseesi tulevan kotisi hinnasta omana säästönä. Lopulle summalle voit saada ASP-lainan, jonka maksimimäärä riippuu paikkakunnasta.
Koko perheen etu
Jos lainatarve on suurempi kuin mihin omat vakuutesi riittävät, tarvitset lisävakuutta, esimerkiksi vanhemmiltasi. Asuntoon sijoittaminen voi parhaimmillaan olla koko perheen yhteinen etu. Nuori pääsee omaan kotiin ja vanhemmat investoivat tulevaisuuteen. Vanhemmat voivat ajatella sijoitusta myös osana hallittua perinnönjakoa tai eläkesäästämistä.
Turvallinen valinta
Uuden asunnon ostaminen on turvallista, sillä asuntojen suunnittelua, rakentamista ja kauppaa ohjaavat useat lait ja määräykset. Asetamme jokaisen Bonava-kodin rakentamisen alkuvaiheessa 10 vuoden vakuudet taloyhtiön ja tulevien osakkaiden hyväksi.
Uudiskohde ensiasunnoksi
Uusi koti on ensiasunnon ostajalle fiksu ja huoleton valinta. Silti suuren päätöksen edessä on hyvä puntaroida tarkkaan omia toiveita, tarpeita ja maksukykyä. 25-vuotias ensiasunnon ostaja Juulia Honkanen haluaa kannustaa nuoria aikuisia oman ensikodin ostoon uudiskohteesta: ”Oma on aina oma, joten se kannattaa. Rohkeasti vain asuntokaupoille.” Lue, miten Juulian haaveet ensiasunnosta kävivät toteen ja ota ensimmäinen askel kohti omaa uudiskohdetta.